Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εγωισμος - το μικρο μαγνητακι στην θαλασσα

Οι σχεσεις αναμεσα στους ανθρωπους ειναι σαν τα βραχια στην μεση της θαλασσας.. Η θαλασσα ειναι οι εξελιξεις και τα οσα συμβαινουν γυρω μας, τα βραχια ειναι οι σχεσεις που διαμορφωνουμε ενω τα μικρα και μυτερα εξογκωματα ειμαστε εμεις.. Τι σημαινει αυτο? Οσο πιο δυνατη και φουρτουνιασμενη ειναι η θαλασσα, τοσο περισσοτερη ειναι η φθορα σε εμας, αλλα κυριως στις σχεσεις που φτιαχνουμε.. Αυτο που εννοω, ειναι οτι ειναι αδυνατον να μην υπαρχει φθορα στις σχεσεις αναμεσα σε δυο ανθρωπους..

Ομως οπως και οι βραχοι, ετσι και οι σχεσεις ειναι αρκετα δυσκολο να διαλυθουν.. Δυστυχως ομως οχι αδυνατον..

Κι αυτο γιατι ορισμενα εξωγκωματα εχουν κατι μικροσκοπικα -αλλα θαυματουργα- κυματομαγνητακια, τα οποια λεγονται ΕΓΩΙΣΜΟΣ..
Ο εγωισμος, λοιπον, τον οποιο ορισμενοι βαζουν σε λειτουργια μολις δουν οτι κατι δεν τους βολευει, ειναι ο λογος για τον οποιο η φθορα των σχεσεων γινεται ολο και πιο γρηγορη και "βιαιη"..
Ο εγωισμος ειναι ο λογος ο οποιος μας κανει να μην ακουμε, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ και στο τελος -απο εγωισμο και πεισμα μονο- να ισχυριζομαστε οτι δικαιως φαγαμε τα μουτρα μας.. Και ακομα κι αν το εχουμε ζησει χιλιαδες φορες το ιδιο επεισοδειο, εαν ο μηχανισμος του εγωισμου ενεργοποιηθει, κανεις δεν μπορει να τον κλεισει.. Και ισως ουτε ο ιδιος μας ο εαυτος..
Εγωισμος ειναι επισης αυτο που σε κανει να νευριαζεις οταν σου λενε το καλυτερο νεο, ακομα και να το ξερεις ηδη.
Εγωισμος ειναι να μην δεχεσαι καμια αλλη γνωμη εκτος απο την δικη σου, κι ας ξερεις οτι ειναι λαθος..
Εγωιστης ειναι αυτος που αν τον κατηγορησεις για εγωισμο θα αρνηθει τα παντα.. Εγωιστης ειναι αυτος που θεωρει τον εαυτο του ως το κεντρο του κοσμου..
Εγωιστης ειναι ο δηθεν φιλος ο οποιος σε παρατησε στην μεση του πουθενα για να ευχαριστησει τα προσωπικα του θελω..


Θα μπορουσα να συνεχισω να γραφω πολλα ακομα, αλλα οσο θυμαμαι τοσο χειροτερα.. Και κατι ακομα για το θεμα μας..:
Ο εγωισμός είναι ένα ζευγάρι ξυλοπόδαρα, που κάνουν τον άνθρωπο ψηλό, χωρίς να τον κάνουν μεγάλο.
Μέγας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου